Asyladvokat Stockholm

Hjälp när du behöver den | Stockholm: 08-673 51 80 | Göteborg: 031-300 05 50

Migration

Vi bistår i ditt migrationsärende

Sverige är för många ett väldigt attraktivt land och många ser en flytt hit som ett mål. Av olika skäl – vissa vill komma till Sverige för en chans till ett bra arbete, andra vill komma hit av den anledningen att familjen finns här. Detta medan andra vill komma hit för att gifta sig och bygga upp sitt liv i ett land som erbjuder trygghet.

En av de viktigaste frågorna som Migrationsverket ställer sig vid migration och vid ansökningar om uppehållstillstånd är om personen i fråga har en chans till egen inkomst, en egen försörjning eller om man har någon i Sverige som på något sätt kan bistå med ekonomiskt underhåll. Är svaret på dessa frågor nej – då kan det vara svårt att få uppehållstillstånd i Sverige.

Vi är specialiserade på migrationsfrågor och vi kan hjälpa dig med ditt migrationsärende. Vi har stor erfarenhet och vi vet hur rätten ser ut för dig som vill flytta till Sverige – oavsett vilken anledning du har. Har du rätt att flytta till Sverige enligt de gällande reglerna , men har svårt att leda detta i bevis så är vi ditt bästa val.

Vi vet att det finns ett antal tillfällen då man kan behöva en hjälpande hand för att få ett förlängt uppehållstillstånd, ett arbetstillstånd eller för att bevisa att man har ett antal anhöriga och släkt i Sverige som man vill leva tillsammans med. Har du frågor om-  eller behöver hjälp med ditt migrationsärende så är du mer än välkommen att kontakta oss.

Hjälp för EU-Medborgare

Kan man som EU-medborgare bevisa att man har en stadig inkomst så brukar det generellt sett inte finnas några hinder för att få migrera till Sverige. Detsamma gäller studier där man kan ha rätt till ett svenskt studielån och för personer som kan visa upp exempelvis ett jobberbjudande i Sverige. Men, saker och ting kan hända under resans gång.

Vad händer om man blir av med jobbet och hur går man tillväga för att söka om ett nytt sådant på kort tid? Här kan man behöva hjälpen från en migrationsadvokat som ger tillräckligt med tid för att söka ett nytt jobb om man inte vill återvända till hemlandet. Vi har den nödvändiga kunskapen och lång erfarenhet från olika frågor kring EU och vilka regler som gäller för medborgare inom unionen som befinner sig på svensk mark.

Familjemedlemmar och anhörigmigration

Det finns tillfällen då man måste skiljas från sin familj och på egen hand bege sig till en nytt land för att exempelvis arbeta. Lyckas man etablera sig i landet, skaffa sig en bostad, ett jobb och en stadig inkomst – då är det också naturligt att man vill ha sin familj nära igen.

De som räknas till en familj i Sverige är följande: Maka, make, registrerad partner, ogifta barn under 18 år samt sambo. Det senare är ofta det som kan ställa till det. Det kan vara svårt att visa upp att samboförhållandet överhuvudtaget existerat då det sällan finns papper som styrker detta partnerskap. Här måste man ta fram nödvändig dokumentation som visar att man levt ett etablerat liv tillsammans i hemlandet. Kort sagt; man måste kunna styrka att man levt tillsammans innan den ena partnern flyttade till Sverige.

Vi kan hjälpa er att ta fram underlag som gör en migration möjlig och vi kan även vid behov bistå som advokat vid ert ärende i en migrationsdomstol.

Att bli misstänkliggjord vid äktenskap

Skenäktenskap är ett stort problem. Det vill säga; ett äktenskap som äger rum endast i syfte att den andra personen ska få en chans att flytta och stanna i Sverige. Här är Migrationsverket därför väldigt hårda i sin bedömning och det kan innebära att man genomför utredningar kring huruvida det handlar om äkta kärlek eller om det handlar om ett skenäktenskap.

Hur bevisar man kärlek och hur ska man gå tillväga om man misstänkliggjorts av Migrationsverket? Hur styrker man sitt liv tillsammans och hur bevisar man att det gemensamma livet kommer att fortsätta? Vi kan ge er rättsligt stöd i frågan och vi kan bistå er om ni råkat ut för att ert giftermål eller samboförhållande misstänkliggjorts av Migrationsverket.

Arbetstillstånd i Sverige

Har du fått ett erbjudande om jobb i Sverige men upplever svårigheter med att få ditt arbetstillstånd förlängt- eller beviljat? Vi bistår dig gärna och vi vet att det i många fall kan handla om rena petitesser som gör att rättssystemet sätter sig på tvären. Det kan handla om en felaktig formulering eller om att en mindre detalj missats i ansökan. Något som innebär ett nej – trots att du har alla möjligheter att få ett både varaktigt och lönsamt jobb.

Det finns regler för lön och exempelvis sysselsättningsgrad och det kan vara där som en mindre miss har skett i din ansökan. Vi kan hjälpa dig att ta fram hållbara argument som ger dig chansen till ditt efterlängtade arbetstillstånd i Sverige.

Behöver du hjälp med frågor som rör migration i Stockholm så finns vi här för dig. V har lång erfarenhet och kunskap och vi brinner för ärenden inom migration, uppehållstillstånd och arbetstillstånd samt asylärenden. Välkommen att kontakta oss redan idag.

 

 

Hjälp med asyl och migration - första samtalet gratis!